Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2007 22:09 - В бившата югославска република Македония никога не е скучно
Автор: sturmbolg Категория: Други   
Прочетен: 3984 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Няколко гениални научни открития направи “изследовател” Милош Линдро от БЮРМ (Бивша югославска република Македония). Най-накрая той дешифрира кода на християнството. Той споделил тези мисли пред електронното скопско списание “Фокус”.

Според писателя от Вардарска Македония Охрид е забравеният балкански Ерусалим. До този генерален извод Линдро е стигнал след 20-годишно изследване на стари стенописи, икони и книги. Тезите са подковани с “железни аргументи” - легенди, известни само на Линдро, и първата македонска книга - песните, събрани и публикувани през 1861 г. от братя Миладинови. Оригиналното й заглавие “Български народни песни от Македония” естествено не се споменава.
При сравнителния анализ на градоустройството на Ерусалим и стария град на Охрид се прави още едно гениално откритие. В Библията не се описват светите земи, а Македония. Назарет трябва да се чете като Ресен, а Витлеем - като Битоля. Църквата на “македонския” цар Самуил в Охрид била достроеният Соломонов храм. В същия град бил разпнат Исус Христос, а кръстът се намирал в Охридското езеро.
Започва страшна научна дискусия сред македонските учени. Кой, аджеба, е създал писмеността - дали “македонецът” Зевс или неговият най-нов сънародник Орфей? Ясно е само едно - Херакъл е откраднал македонската азбука за гърците, които дотогава нямали писменост. Евангелието е написано първо на старославянски (разбирай, “македонски”) и е открадното по време на кръстоносните походи, “които създали гръколатинската ерес, наричана сега православие”. Естествено, ако някой все още се съмнява, европейският Ренесанс се базира на откраднати от Македония знания. Всичко това е научно издържано и се “доказва” със само един факт. Между написването на Новия завет и Първия кръстоносен поход е преминало съвсем малко време - около 11 века. Това за пореден път аргументира безспорно македонския характер на целия свят.



Тагове:   македония,


Гласувай:
0



1. анонимен - Просветление
23.11.2007 08:04
Пич тая нация -"Македонската" е най комплексираната и объркана на този свят.Няма по заблудени морално и исторически деца на природата.Да нямаш собствена история е адски лошо.Не поправка те имат ама ги е срам да си кажат че са българи.
А да твърдиш дивотии от тоя род - т.е. исторически анализи е просто тъжно. Самуил бил македонски цар........Ха! Анджелина Джоли и тя е македонка! А да и Рудолф Дизел и той!
Айде лека!
цитирай
2. smile4tonight - ***
23.11.2007 14:24
Имам колежка македонка..Та тя си е чиста македонка и... има едно-две три наум срещу българите. Основно не и допада нашето вечно мрънкане и повтаряне "ама видите ли вие сте българи" По стечение на обстоятелствата учим съответно и история на BG полит.живот..И от вр.на вр. става въпроса за Македония и от де се е пръкнала, и кой за какво се бори... Та понеже македонците са симпатични хорица, със "утвърдена история", то всички на Балканите се бутат кой по-напред ще убеди македонците, че са част от неговия народ или... Абе, научих доста по въпроса и за сърбите, и за гърците... И как македонците са македонци от незапомнени времена.. Съответно виждайки възмущението на македонката(която ми е и приятелка) я попитах..."Вас какво ви учат по история" Този въпрос ме гложди от одавна.. Нейният отговор беше..."Ами ние не се ровим в такива глупости какво е било в миналото, не сме като вас да си настояваме, че всичко наше е ваше.."Е, изтъкна едно две събития, които някак си случайно и ние изучаваме, сигурно защото Одисей и още един куп народ са били македонци преди да има българи или и аз не знам защо.. В крайна сметка получих обещание да ми донесе неин учебник по история.. Трябва да се запозная, с това, в което тя вярва, за да я разбера... А споменах ли, че от няколко месеца е с българска карта, поради "доказан български произход", та не и се налага да си сменя каратата като чуждестр. студент всяка година? :))))
цитирай
3. copycat - ---
23.11.2007 15:54
Ама вие не разбирате, то това е от човеколюбие... Той казна къде е истинския Ерусалим, за да не се бият хората в грешния... Лихнида сигурно е Мария, и реве на кайчето, задето не знае аджеба верно ли е заченала свисше или просто кондомите в древността са били калпави. :-P
цитирай
4. bugarash - interesen post po temata
23.11.2007 22:04
http://kicevo.blog.com.mk/node/118005
цитирай
5. vic - Хахаха...
27.11.2007 11:29
Интересни хорица сте... македонците са главно българи. За това спор няма. Но има един факт, който много ме радва. Всечките им лъжи и извращения на историята са пропагандирани от сърбите. Няма друга държава, която да признава всичките теза смехории. А какво става сега със Сърбия. Великата им Югославия вече не съществува. Скоро и Черна Гора загубиха. Не след дълго и Косово ще се отдели, а след това... о, след това идва най-красивата част. Ще загубят всякакво влияние върху Македония. Когато завесато от лъжи и пропаганда падне, от братята македонски българи, цялото население ще започне да поглъща огромно количество информация от запада и от нас. Истината ще възтържествува.

Относно Сърбия, тя няма светло бъдеще. Свърши времето на нейното величие, постигнато чрез подлост и кражби. Всеки получава това, което е заслужил. Рано или късно всеки го получава. Падението на западната ни съседка изключително много ме радва.
Естествено си оставам с надеждата, че нашета велика държава ще си получи заслуженото, а то хич не е малко.

Поздрави от мен за добрия постинг.
цитирай
6. georgiev - Всички знаят, че Македония е чисто ...
02.12.2007 17:54
Всички знаят, че Македония е чисто географско понятие, каквито са Мизия и Тракия. Тези географски области съставляват територията на България, в която живеят мизийски, тракийски и македонски българи. Друг е въпросът, че бившата югославска република Македония е създадена през 1945 г. след отцепването й от България и обхваща Вардарска Македония. Според мен големият българин Иван (Ванчо) Михайлов - водачът на ВМРО, родом от Щип, много добре обясняваше какво значи да си българин от Македония, както самият той казваше за себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmbolg
Категория: Технологии
Прочетен: 2500018
Постинги: 94
Коментари: 672
Гласове: 1429
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930