Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2007 15:50 - За еврейското гето
Автор: sturmbolg Категория: Технологии   
Прочетен: 4879 Коментари: 9 Гласове:
0



image
“Ако солунската еврейска нечистотия се нарича готова холера, то софийския еврейски арсенал може свободно да се нарече вонещейша чума. Аз ниде не съм виждал, даже и в Измаил такова улично блато като, каквото видях в София. Софийските нечистотии се отличават от нечистотиите на другите градове – аз говоря само за някой махали, особено за еврейската – с това, че в първите вие рядко виждате мъртви котки, издъхнали кокошки и магарета, незатъпкани още черупки от варени или пържени яйца и т.н.
Но и Софииският евреин не е по благовонен от своята улица. В София вие ще срещнете такива еврейски типове, каквито се не срещат даже и във Варшавския еврейски музеум. Разбира се, че между Родшилда и Биконсфилда и между софииския евреин съществува такова различие, каквото Катрфаж при всичките свои старания, не е можел да намери даже между горилата и Мария Стюард.
Не зная, имат ли редакторите на "Пестер Лойд” и на “Новата Виенска преса” своя собствена миризма, зная само това, че ако софийския евреин се приближи до вас, то вие сте принудени да идете в банята и да се умиете с хума.
Един мой приятел, който обича да си поговори, ми разказваше един път, че купил от един едирненски евреин пошове, които, даже като се скъсали(той ги прал 100-тина пъти) все още вонели на лакерда. Ако не би поживял няколко деня в София и ако не би помирисвал софийските евреи, то историята на пошовете отдавна вече би се изветряла из главата ми. Аз мисля, че ако в София желаят да имат здрав воздух и да се избавят от тифузните трески, то са длъжни да преселят своите евреи на връх Витоша или да ги натопят в саламура.
Но да оставим евреите, които са известни на всичкия свят не само чрез своята телесна, но и душевна нечистота.”

Любен Каравелов
Събрани съчинения, Том 4



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vkolev22 - мммм,
02.03.2007 17:54
Брутално! Това е водещото отношение по време на Възраждането към "чифутите", "жолта базиргяна" и т.н. Как от него се стига до спасяването им през 1943 г.? Това е хубав проблем за размисъл и изследване...
цитирай
2. karavelov - Всичко може би идва от близкото им ...
02.03.2007 19:27
Всичко може би идва от близкото им сътрудничество със турците!
цитирай
3. sturmbolg - Спасяването е поредната измисл...
03.03.2007 01:48
Спасяването е поредната измислица . След изгонването на евреите от испания те идват на балканите и за християнските народи тук идват трудни дни .Българина не би могъл да обича евреите , защото те са главната причина за падането ни под турско робство .
цитирай
4. анонимен - Най-сетне да попадна на здрави р...
03.03.2007 05:25
Най-сетне да попадна на здрави разбирания по еврейския въпрос, заявени от български националисти! Поздравления, фолксгеносен!
цитирай
5. анонимен - Относно фолксгеносе
04.03.2007 18:46
националист съм! Винаги съм бил такъв. Но не мога да разбера откъде се пръкна тази антисемитска глупост. Българският национализъм е бил винаги хуманен и нексенофобски. Левски-най-великият българин е казвал, че е за чиста и свята България , в която ще има място и за бългaри, турци и евреи. Последното май много бързо го забравихте.
Имам не много ласкаво отношение към циганите, но не желая никого да правя на сапун. Много от вас, се възхищават от Хитлер и неговото отношение към евреите, но забравят че подобно отношение той е предвиждал и за славяните. естествено , че вие смятате днешните българи за потомци на прабългарите, но дали така е смятал и Хитлер.....?

цитирай
6. sturmbolg - На противоположни мнения сме ! Б...
05.03.2007 21:42
На противоположни мнения сме ! Българския народ НИКОГА не е обичал евреите . Бил е толерантен , но към тези към които си заслужава , не към паразитите , а евреите са точно това .
Виж в народните песни какво се пее :

“Че се фалил жълт чифутин,
Да собере три илади войска,
Да ги води чиста Света Гора.
Да разбие Хилендар манастир,
Да потроши куни и кърстове,
Да обере злато,бяло сребро”.
(Сборник народни умотворения кн.5)

“Мама Неделя годева,
За друга вяра аврейска,
Аврейска вяра,чуфутска.
Неделя плаче та неще:
-Неща си,мамо,аврее,
Аврее,пусти чуфуте,
Аврейска вяра галатна”.
(Сборник народни умотворения кн.14 стр. 51)

“Сестро Тудорке,хубава,
Девет съм годин седал,
Оште ща девет да сада,
Мома чефутка не земам,
Чефутка жълта еврейка,
За жена за стопаница;
Не шта я ни за орфане”.
(Сборник народни умотворения кн.31,стр.196)

“Голям съм кавул направил,
Със мръсна вяра аврейска,
Ако или за ден,да дойде,
Да земам нива,да земам,
Девет дукивна са стока,
Десет дукина да зема,
Със ситен дребен маргарит”.
(Сборник народни умотворения кн.25)

има още много ако искаш може да продължа после.
Аз лично не му се възхищавам , уважавам го . Той е осъществил национално обединение на България без никаква ! заслуга от наша страна . Той много е уважавал българския народ още от първата световна война . Като съюзници на Германия и с военното си достоинство в битките му правил дълбоко впечатление и точно за това той толкова много настоява да минем на негова страна . Всеки българин който гледа от страна на българските национални интереси би го уважавал !
цитирай
7. vkolev22 - а може ли...
08.03.2007 22:44
... наистина да постнеш още няколко такива народни текстове? Предварително благодаря!
цитирай
8. sturmbolg - Има една книга "Българския ...
09.03.2007 11:21
Има една книга "Българския народ и евреите" на Ангел Радев от нея взимам материала

“Мър ни та давам Пирвану,
Най та давам ивреюм,
Иврейчи,чутин болерин,
Със кило мери грушави,
………………………….
Призлязла и горния гърдинка,
Ръспасала синиж ивичка,
На ябълка им привърли,
Чи са Манушка убеси.”

“Чивутите сакай гьй ни ти за сарафи,за алъшвериши,за лагьй:прашай го ти къде е : “иа татко ти иа брат ти тука ли е?”-“не знам” или “няма го тука” кье ти рече,кье те излаже,щу,да не ти каже право”.
цитирай
9. анонимен - Шкафы купе на заказ в Москве
08.02.2012 20:10
Шкафы купе на заказ в Москве

Уважаемая администрация форума, большая просьба не считать данную статью за спам или рекламу. Поскольку не нашёл подходящей ветки для размещения моего топика, прошу модераторов данного форума переместить материал в подходящую для этого ветку. Заранее благодарствую!

Шкафы-купе представляют собой популярную разновидность современной мебели. Этому существует вполне логическое объяснение. Далеко не каждому из нас посчастливилось стать обладателем большой жилплощади, и большинство жителей Москвы проживают в городских квартирах со стандартной планировкой, неудобными простенками, углами и узкими коридорами. Целесообразно использовать данное пространство с обычной мебелью практически нереально. Единственным оптимальным решением в данной ситуации остается использовать встроенные шкафы-купе.
Наша компания предоставляет заказчику полный комплекс услуг, который подразумевает собой изготовление шкафов-купе на заказ в Москве . На всю нашу продукцию мы даем официальную гарантию. Если вам не удалось после долгих поисков подобрать для собственной квартиры оптимальные модели мебели или вы хотите заказать эксклюзивные модели – обращайтесь к нам. Изготовление шкафа-купе представляет собой сложный процесс технологического производства, который подразумевает использование современного оборудования, высококачественных материалов и наличие профессионального рабочего коллектива. Все эти требования постоянно соблюдаются в нашей компании.
Заказывая у нас шкафы-купе, вы всегда будете получать приятные скидки, и вам будет бесплатно предоставлен мастер для осуществления профессионального замера. Мы предлагаем вам именно у нас заказать шкаф-купе в Москве. Наши специалисты всегда гарантируют клиентам идеальное качество за вполне доступную цену. Вся предлагаемая нами продукция изготавливается из экологически чистых и прочных материалов. Во время производства будут учтены индивидуальные пожелания каждого клиента.

Адрес : Москва,Анненский проезд, д.15/17

Email : zakaz@invit-mebel.ru
Тел: +7 (495) 766-86-14 +7(495) 776-89-78
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmbolg
Категория: Технологии
Прочетен: 2494552
Постинги: 94
Коментари: 672
Гласове: 1429
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031