Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2007 18:45 - БЪЛГАРИ ИЛИ ТЮРКИ И СЛАВЯНИ?
Автор: sturmbolg Категория: Технологии   
Прочетен: 3632 Коментари: 8 Гласове:
0



“Ние сме арийци, и доказателство
за това е нашето народностно име Болгари”
(името на страната ни - БългАрия)

ГЕОРГИ РАКОВСКИ -
основоположник на българското националноосвободително движение,
на Първата българска легия,
учител на Васил Левски и нашите национални революционери

 



  "60% от днешните българи са европеиди от средиземноморската група - MEDITERRANIAN... Тази европеидна група е представена най-силно именно в България. Интересното е, че сред гърците, имаме едва 40% от този ген, доста по-малко от българите... 
  30% от българите са европеиди от другите европеидни групи - ALPINE, DINARIC.     Групата на NEO-DANUBIAN /"славянската" група/ е представена в България едва с 5%, точно колкото и TURANID /"тюркската " група/.     Много показателен е фактът, че групата TURANID има много силно представителство сред унгарците - 25%, по-голямо дори от това на турците - 20%."

/инж. Емил Живков (Зиези)/  
 

  "Изследванията на масови гробове на "езичници", избити по времето на Борис І в Северна България, показват, че формата на черепите е с европеидни черти, а височината на скелетите достига 190 см. Всичко това опровергава съзнателно утвърждаваната дълги десетилетия заблуда, че (пра)българите били "ниски монголоиди"."

/Евелина ФЛОРОВА - "Българската цивилизация"/

 

 


 

ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

 

 

 image Георги Раковски:   "Европейски някои си учени даром мъдруват, че тии българи (дошавши уж чак в 502 год. подир Христа в днешна България) били татаро-унгарскаго племени, но като дошли в България, найшли тамо седем народа славяни, смесили се с тях и се пославянчили до шуш за твърде малко време! Но тии учени не ни показват отде и кога са били дошли тии седем народа славянски в България и някаква си най-мъничка татаро-унгорска остатка в езика ни?! Нам е познат коренно татаро-турский език и със сичките старания, които сме положили няколко години да открийме такова нещо, за святата истина повестности, нищичко не сме найшли.
. . .
  Чудни са европейските някои си учени, които тъй даром се впущат в работи, които не познават!"
/БЪЛГАРСКА СТАРИНА, МЕСЕЦ ЧЕРВЕН (ЮЛИЕ) 1-И. БУКУРЕЩ, 1865 г./
  “Колко смешни са историците и любословците, между коим и много славяни зовими, а в очи коим тая реч е била като трън татарщина, и от того заключавали и решили, че дошавший ... от Волжанските страни Кубрат с едно отделение бил татарин... А от мечтаний татарски язик никаква остатка не е останала, но слял се уж и се изгубил в мечтаний от тях славянский. Чудно приключение и хубава легенда.”
     
/Георги Раковски. Съчинения Т.4 – С., 1988, 265 с./


Поради многото спекулации за произхода на българите реших да копирам от страницата 
web.hit.bg/bgsviat дано да ви е интересна и да отвори очите  на братята македонци и да затвори устите на сръбските копелдаци . БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!

 

  "Ако се запознаем с най-старите български реликви, първата особеност, която ще се хвърли в очи е, че ... единственият народ, който е оставял надписи в нашата страна, са били древните българи . 
    Всички открити надписи са оставени или директно на езика на Аспаруховите българи, или от българските канове на гръцки език....

  Същевременно многобройните уж славяни, нe са оставили дори и един-единствен надпис на техния език, макар и с гръцки букви. Всичко това изглежда твърде странно, тъй като един многброен народ би трябвало да остави някакви, макар и частични следи от своето присъствие... 


  И древните траки...са оставяли свои надписи, служейки си с гръцката азбука...

  Извода от това е само един - древните българи са били главният фактор в България през първите три века от нейното състещствуване. А с това отговаряме на въпроса дали са били малка чергарска орда и дали главен фактор в живота на България са били още от първите й години славянските племена."


/Петър Добрев - "Кои сме ние българите", ИК "Галик" София, 2000 г./

 

  •  

 

".. Оказа се че навсякъде където са живели древните българи и до днес звучат стотици думи, от техния език.

 С откриването им става ясно, че Аспаруховите българи са изиграли значителна роля при образуване на днешния български език..."


/Петър Добрев - "Езикът на Аспаруховите и Куберовите българи" - ИК "Огледало" 1995/

 

  •  

 

“На никой учен пътешественик, на никой внимателен и сериозен наблюдател, който е обикалял България, от най-ранните времена до днес, не е идвало и на ум да спомене, че той, като е навлизал в пределите на България, е почувствувал, че се намира в средата на един монголски-турански народ; никой стар гръцки историк и хронист не говори за туранска българска държава.”


/д-р Методи Попов - водещ български антрополог от 40те години на 20 в. - "Наследственост, раса и народ" – С., 1938/

 

  •  

 

  "Най-краткият начин, по който може лесно да се отговори на питането дали и доколко днешните дунавски българи са славяни, е че българите не могат да бъдат нито славяни, нито тюрки поради простата причина, че са по-стар народ и от славяните, и от тюрките.


...разликата между българите от времето на Авитохол, Курт /Кубрат/ и Аспарух и съвременните дунавски българи е дори по-малка и несъществена, отколкото различието между елините от времето на Омир и днешните гърци .
 Историческите и езиковите податки недвусмислено сочат, че българите са един от най-старите народи, които са съумели да оцелеят до днес.

...по всичко личи, че българите имат забележимо по-малко славянска кръв, отколкото гърците, албанците, румънците или унгарците.

 

   Славянското влияние върху българите е най-вече езиково и се дължи на първо място на кирилометодиевската традиция, но кирилометодиевският не подменя прабългарската основа на днешните български говори . Дунавските българи запазват не само езика си, но и историческата си памет - до османското нахлуване те не прекъсват нито за момент връзките си с кубанските и волжките българи."
/"Славяни ли са българите?"- Пламен С. Цветков/

 

 

image


  "Древните българи са били индо-арийски народ

 За това ни дават сведения писмените източници - “Махабхарта” (VII - X век пр.н.е.); “Анонимен латински хронограф” (354г); арменската география “Ашхарацуйц” (VII век) . До такова заключение са стигнали и някои съвременни учени – Омелян Прицак, Петър Добрев, Цветелин Степанов и др. В днешния дунавско-български език са открити над 3000 иранизми. Различни думи – бог, книга, обич, къща, чучур, мома, момък, завера, хубав, читав, патила, кака, батко, баща, кокиче, бирник и т.н., а също и наименования на селища и природни обекти, като Балша, Банско, Плана, Балкан, Бузлуджа, връх Кабул в Рила, Камчия Тунджа, Шипка, Микре, Вискяр, Балван, Бохот, Бутан, Шабла и т.н. Останали са и много имена на хора – Пресиян, Кардам, Ганчо, Люцкан, Маламир, Джуро, Джендо, Борис, Биляна, Диляна и др."
/Иво Андровски - историк/

 

  •  

 

   Ние българите нямаме нищо общо с тюрките, нито пък сме славяни, тъй като такава народност просто не съществува. Няма славяни, има източноевропеиски народи. Ние българите сме потомци на велики и културни арийски народи - траки, келти, готи и основно на древните българи, като продължители на Българската цивилизация."
/"Ние, Болг-Ариите" - Шегор Расате/

 

  •  

 

  "Академик Державин (1946 г.) смята, че етногенезиса на българския народ достига с корените си далечното доиндо-европейско минало заедно с шумерите, иберите и италиките и, че "българите са българи, а не турци, не татари , не фини, не хуни, не чуваши, не славяни, а по своя произход те принадлежат към най-древните доиндоевропейски народи". До тези заключения той достига на базата на палеолингвинистичен анализ.

(Державин Н.С., 1946 - "История на българия" - т.1 Произход на българският народ и образуване на първата българска държава на балканския полуостров.)

 

  ... на базата на последните представителни генетически изследвания прабългарите са напълно индентифицирани със съвременните българи и затова навсякъде вместо употребявания по инерция термин "прабългари" се употребява коректния термин българи. Недопустимо е индийците преди повече от 20 века да са наричали нашите деди българи (по техният си начин), а ние да ги наричаме пра-, древни, черни и т.н. българи за да се дистанцираме от тях."

  /"Българската държавна традиция през вековете"
Я.Й.Шопов, Л.Т.Цанков
Институт по древни цивилизации/

 

  •  

 

   "...българите се появяват най-малко половин век преди славяните по тези места. С военната си мощ те отварят пътищата към Илирик и Македония, Мизия и Тракия за славянския свят. За пръв път славянски отреди прекосяват великата река през второто десетилетие на VI в. Понякога те са ставали жертва и на други търсачи на щастие по земите на империята. През 544/45 г. херулите изтребват преминалите южно от Дунава славяни. Едва пет години по-късно е отбелязано първото славянско зимуване по тези земи. Славянската миграция става масова и с усядане в края на VI в. (Монемвазийската хроника 587/88 г.; Евагрий и др.) и особено в началото на VII в. (602 г.), когато окончателно рухва византийската отбранителна система по р. Дунав. В много случаи славяните са съпровождали българските, а по-късно и аварските дружини. Славянската колонизация е пряко следствие от настаняването на българите в региона, а не го предшества по време.
 Когато от две посоки българите навлизат във владенията на империята, Кубер по стария Вардарко-Моравски път и Аспарух през Малка Скития установил центъра на държавата в Плиска, те са познавали земите, в които отиват, като дланта на ръката си.

 

   Българският език единствен между всички славянски езици има член при съществителни, прилагателни, числителни, местоимения и причастия.
Той единствен между другите славянски езици е станал аналитичен. Няма склонения и падежи , освен именителен, звателен и твърде рядко винителен.
Единствен образува сравнителна и превъзходна степен при прилагателни, някои съществителни и глаголи с частиците "по" и "най".
Единствен има така нареченото двойно лично местоимение .
Единствен няма неопределено наклонение (инфинитив).
Тези осбености го отделят от всички славянски езици.

 

    Резултатите от археологическите проучвания определят като по-развит в занаятчийско отношение етнос българския. Има данни, че и в земеделието чрез българите славянските племена се запознават с железния плуг. Фолклорът на древните българи, сюжетно вплел в себе си фигурите на българските владетели, "е станал и фолклор на българските славяни". Дори традиционният български костюм с изключение на ризата е възприет от костюма на древните българи - колан, гащи тип "беневреци", кафтани, островърхи кожени шапки, трансформирани в калпаци, кожуси и др."

 


TEMPORA INCOGNITA НА РАННАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ Доц. Д-р Атанас Стаматов Издателство: МГУ "Св. Иван Рилски"

Цялата статия на:
http://www.stranicata.com/snd/prozihoda_na_bulg.htm

Или:
http://fatherland.hit.bg/koisa.htm

 



"Но какви са тези славяни, които настоятелно биват вкарвани като наши предци? Думата е латинска, склави значи слуги, често роби. Така след VI в. в римските хроники са били наричани презрително остатъците от населението на разбития Хунски съюз северно от Панония и Дакия и около Прибалтика, които останали извън прикритието на българската конница. Те многократно са търсили наша закрила, разселвали са се в планинските нископродуктивни полета на днешните Санджак и Косово, в Албанските планини, Родопите, в Епир и Тесалия... Ако Екатерина Втора не беше си наумила да прави от Руската империя, населявана от 120 народности и племена, еднонационална православна славянска държава, за славяни днес нямаше да става дума."   /

 

/ИЛИЯ ИЛИЕВ

Византийското наследство и седемте славянски племена са измислици

 


 

 



Тагове:   Славяни,   тюрки,


Гласувай:
0



1. karavelov - Съгласен съм с твоя пост!Българите ...
22.03.2007 21:30
Съгласен съм с твоя пост!Българите са индоевропейски народ от източно иранската група!
Не сме славяни,а пък най малко тюрки!!!
цитирай
2. georgiev - Много интересен постинг
24.03.2007 19:06
Споделям идеите на големия българин Георги Раковски.
Ние българите произхождаме от прабългарите (древните българи) още от прародината в Памир. След това сме наследници на кан Авитохол и кан Ирник... След това на кан Кубрат в Стара Велика България и кан Аспарух в сегашна Бъргария и Онгъла и т.н...
цитирай
3. sturmbolg - Не мисля, че прародината ни е Памир. ...
25.03.2007 21:15
Не мисля , че прародината ни е Памир . Аз съм привърженик на че Балканите са нашата прародина !
цитирай
4. анонимен - ???
06.04.2007 17:49
какво изкаш да кежеш 'georgiev' а Траките каде ги слагаш в картината
цитирай
5. seeker - Какво да се прави,
12.04.2007 23:01
След "О, неразумни юроде! Поради що се срамиш да се наречеш Болгарин...", идва славянинът Иречек и "създава" официалната История на България. Не е ли време да вразумим проклетия си манталитет...
цитирай
6. sturmbolg - Иречек пише много глупости, които ...
13.04.2007 11:15
Иречек пише много глупости , които се приемат за чиста монета от българските историци (особенно от Златарски :) . Докато има учебници по история в , които се използват трудове на Иречек и верния му ученик Златарски хората ще си мислят , че сме тюркски диваци заселили се на Балканите и създали държавата си заедно със славяните и траките ( а защо не и с ромите ).
цитирай
7. seeker - Да, българинът трябва да започне да чете ,
13.04.2007 11:37
Съвременните медиависти са доста интересни, някои от тях и доста крайни, а Ганчо Ценов, макар и понякога труден за четене, май е имал достъп до разни специални библиотеки. Пък и е изгонен от въпросния Златарски и затова е добър избор като начало.
цитирай
8. sturmbolg - Ганчо Ценов е имал достъп до архи...
13.04.2007 15:31
Ганчо Ценов е имал достъп до архивите на Ватикана и всичките му трудове се базират на проучвания от древни автори . Неговите трудовен не се харесват на Златарски защото отхвърлят теорията , че българите идват от Азия и че сме мелези между славяни траки и българи. Именно за това той е обявен за луд националист и по времето на комунизма дори и за фашист :)))) Неговите трудове още се отхвърлят от "официалната" история , което е доста жалко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmbolg
Категория: Технологии
Прочетен: 2499886
Постинги: 94
Коментари: 672
Гласове: 1429
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930