Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2007 11:46 - Скандал в парламента заради турските зверства
Автор: sturmbolg Категория: Технологии   
Прочетен: 3230 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Лют скандал се разрази в Народното събрание два дни след като безумието, наречено проект "Митът Батак" изправи на нокти българите.
След него депутатите от БНС внасят проект за решение за осъждане на геноцида над българи и арменци, извършен в Османската империя. В това число и геноцида над българите, изклани в Батак по време на Априлското въстание през 1876 г.
Скандалът тръгна след като от ДПС отказаха да признаят термина "геноцид" за избитите през 1915 г. над 1 млн. арменци от турците. Така те застанаха на позицията на Турция по този въпрос. Нещо повече ­ по време на едноминутното мълчание в памет на жертвите, хората на Доган напуснаха парламента.
Това взриви българските депутати. От трибуната Бойко Ватев от БНС отсече, че приемането на декларация за геноцида срещу българите и арменците в Османската империя и новият прочит от страна на Турция на събитията от 19-ти и 20-ти век ще внесе европейски климат в междудържавните отношения на двете страни и ще даде напредък на преговорите на Турция за членство в ЕС.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък попита защо българският парламент се бави и не иска да признае геноцида над арменците. По думите му ще е интересна реакцията на мнозинството за предложението на "Атака" да се признае за геноцид и съдбата на тракийските българи през 1913 г. Той обаче каза, че това едва ли е възможно, тъй като "в управляващото мнозинство има партия, защищаваща интересите на Турция, и това е ДПС".
Любен Дилов ­ син пък отсече, че не желае да е част от парламент, отказващ признаването на един безспорен факт и да носи срама за нежеланието на България официално да признае първия за 20-ти век геноцид ­ "изтребление, проправило пътя и на Холокоста".
Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан се опита да отклони темата с предложение в проектодекларация да се запише, че "българският парламент изразява съпричастност с трагедията на всички народи и групи от хора, които са били жертва на насилие".
"Мисля, че тук имаме немалки основания, които извират от съвременната и най-новата история на България, да бъдем носители все още на живата болка за събития, които са се случили не преди 100, а преди 20-на години", каза той, напомняйки за възродителния процес.
След думите му обаче опозицията се вбеси и напусна пленарната зала. "Арогантна реч" нарече думите на Местан депутатът Светослав Малинов.
"Той си позволи да сравнява възродителния процес и станалото в Османската империя и да прави аналогия между поведението на турската държава и на българската, след като всички знаят, че виновниците за възродителния процес бяха заклеймени от българското общество", коментира Малинов. Той бе категоричен, че хората на Доган са дали най-яркия знак, че не представляват българска партия.
От БСП пък се видяха в чудо и не знаеха как да реагират. Председателят на парламентарната им група Михаил Миков се опита да спре скандала, като обвини опозицията, че се опитва да използва историята за търсене на свои аргументи за изборите, защото бил "лицемерен актът на почит към жертвите, когато се вплита в тясно политическия момент на предстоящия вот". Аргументите му обаче не бяха чути.
                              image


Тагове:   скандал,   зверства,


Гласувай:
0



1. анонимен - -
30.04.2007 14:39
Смърт за доган и останалите от рязаната партия! Да ги изколят тях, пък да видим дали дали ще са "жертви на насилие насилие"
цитирай
2. ssstto - Идва
30.04.2007 19:56
месец юни и ще видим какви ще ги надробят политиците като се навършват 130 години от опустошаването на Стара Загора и избиването на 14 000 българи от Сюлейман паша.
цитирай
3. sturmbolg - Аз мисля, че ДуПиСе за пореден път ...
30.04.2007 20:27
Аз мисля , че ДуПиСе за пореден път доказаха , че не се смятат за българи и не уважават българския народ . А БСП пък са си национални нихилисти , сещат се за народа само по избори. За НДСВ същото мога да кажа . Управляват ни безродници това е истината .
цитирай
4. анонимен - признаваме ли магмата
01.05.2007 05:38
ама какви са тия простотии сега.евала на дпс.
признаваме че гагарин е летял в космоса.ние от парламента,като един признаваме,че гагарин е бил на луната

признаваш ли старото..
нито го признавам,нито не го признавам,а го уважавам старото!.

принаваме ли,че гъзът е гъз.
признаваме..а признаваме ли че гъзът може и да бъда путка..не не признаваме!
я да сае замиват с далеч-далеч по - важните въпроси,
щото да не стане
признаваш ли българкия парламант..нито го признавам нито не го познавам,а само го ебавам!

още миналата седмица в тема на timmyd,ако не го е затрил обърнах внимание,че ДСБ ходели и разправяли из страната,как да се прокарало това,че костов мрази доган
трябвало да се казва,че българите сме трябвало да помогаме турция да се християнизира!!
че трябвало да и се помогне да модернизирала икономиката си!
знам,че светльо малинов се занимава с големи простотии от частно естество през парламента!
това,ако се появи сред публиката,такъв скандал би трябвало да стане!
ако не се занимаваше с това малинов щеше да знае,че
турция е осмата икономика в европа!
ама не е ли жалко да говорят такива неща пред живи хора,бе..!
и софийския,ало....този задник преподава политология!
тоя същя гъз!
не е ясно,защо,като станеш депутат трябва да се отказваш от ръководството на
стопански субекти..а може да си продължаваш да си едновремено и политиката и политологията.

парламента е политическо,законадателно място.
това да не е катедра по по-история..май пак магмата ни забра..пусна гной..така е ,като имаме само нея..миналото..нямаме нищо друго!
пак се пльоснахме в магмата,в мъртвото..в костта..
в духът е кост.слонова кост.
и където има кости трябва да има и дух!
цитирай
5. viovioi - Всичко това е резултат от световното турско политическо и идеологическо нашествие
02.05.2007 07:55
Няма да се изненадам ако самите агенти на ДПС не настройват и провокират тези анти-турски настроения?Кумулират нетърпимост, която после употребяват и управляват.Става наистина много опасен този човек Ахмед Дуган.
цитирай
6. sturmbolg - Доган подържа тесни връзки с тур...
02.05.2007 12:52
Доган подържа тесни връзки с турското разознаване и е много вероятно да е свързан със случая . Време е някой да му види сметката . Много ми е интересно защо след като в турция има толкова много българи , някой не направи българска партия там . Може дори да се казва Движение за права и свободи :) .
Иначе някой да е забелязал , че доган се дистанцира от въпроса с българските медици ?
цитирай
7. karavelov - sturmbolg я виж този блог и обърни внимание на "снимката"!
02.05.2007 17:24
http://monnio.blog.bg/viewpost.php?id=65931
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmbolg
Категория: Технологии
Прочетен: 2499966
Постинги: 94
Коментари: 672
Гласове: 1429
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930