Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2008 15:27 - Христо Монов: Не сме направили достатъчно, за да опазим децата на България
Автор: sturmbolg Категория: Технологии   
Прочетен: 4634 Коментари: 3 Гласове:
0



Психологът Христо Монов е баща на убития на 28 декември Андрей Монов

Фокус: Г-н Монов, снощи приятели на Андрей се събраха на мястото, където той беше убит. Какво искате да се знае за случилото се и за сина Ви?
Христо Монов: Приятелите на Андрей искаха да изразят почит към паметта му – така, както се прави по целия свят. За да не остане някой, който да не е разбрал, че в България могат да се случат много лоши неща, че не сме направили достатъчно, че не може да идва някакъв маниакален убиец. Защото за мен той е маниакален убиец, човек, който нито е дрогиран, нито е пиян – да убие в гърба с един удар. Ако сте виждали сина ми, той е двуметрово момче. Убит е с един удар – това е професионален убиец.
Това беше целта на приятелите на Андрей – децата на България да покажат на нас, възрастните, че не сме направили достатъчно, за да ги опазим, щом могат да ги убиват в центъра на София.
Те са деца с модерно мислене, европейци. Видяхте, че са нормални деца. Всички учат в елитни гимназии и университети.


Фокус: Как си обяснявате случилото се?
Христо Монов: Започват някакви интерпретации – едва ли не, че са нападнали австралиеца. Това е ужасно.
Случилото се е удар върху авторитета на държавата. Не може по този начин – ние трябва да имаме като държава някаква самозащита, някакъв имунитет срещу изметта.
Не може да идват тук, защото има евтино пиене, евтини проститутки и евтина дрога. Ако продължаваме така, най-добрите или ще ги избиват, или ще напускат страната. Срещу това трябва да се изправим.
Единственото, което ме крепи, е паметта на сина ми. Ще направя всичко, за да не се случват повече такива неща на нито едно българско дете. Той живееше с България.
Не оставяйте да се забрави тази тема! Днес е мярката за неотклонение на този изрод. Вярвам, че българското правосъдие ще покаже наистина, че държавата ни пази авторитета си от посегателството на всеки и всички български институции ще направят всичко възможно, за да защитят авторитета на страната ни.
Фокус: Според някои информации австралиецът не е употребил дрога или големи количества алкохол преди нападението.
Христо Монов: Ще има съдебнопсихиатрична експертиза. Но аз мисля, че това е маниакален убиец. Нищо друго. Този човек е дошъл в България с такава цел – да убива.
Маниакален убиец – не забравяйте, че има и психодопинг. Поведението на човек може да бъде програмирано и в една ситуация той да не може да се въздържи.
Не го знам къде е служил, в кои части на британската армия. Но не е добре да нямаме имунитет като държава и да могат да се разхождат посред нощ в центъра на София, в сърцето на държавата, хора с намерение да убиват.
Да носиш такъв нож в себе си – това е намерение да убиваш. Едва ли в България, в центъра на София, някой ще те нападне, за да е нужно да носиш оръжие. Страшно е. Утре в държавата ни може да влезе някой, който вместо нож да носи бомба и да я хвърли в някоя дискотека.
Да оставим институциите да си свършат работата и като общество започнем дискусия за това – що за общество сме и каква е перспективата. Първа година сме в Европейския съюз…
Фокус: Какво момче беше Андрей?
Христо Монов: Той беше студент втори курс в Нов български университет. Преди година беше приет в три университета. Беше му интересно.
Половината му приятели са по света. Останалите учат в български университети, завършили са елитни гимназии. Въобще – свестни момчета с големи планове. Знаят по два-три езика, знаят какво се случва по целия свят…
Андрей искаше да стане добър юрист като майка си.

Агенция “Фокус”
Съдът разглежда искането за мярка за неотклонение за австралиеца Джо Пол Фриймън

Започна заседанието на Софийски градски съд, който ще гледа искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение на австралиеца Джо Пол Фриймън, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
На 28 декември 21-годишният австралиец наръга с нож и уби 20-годишно момче и рани друго в центъра на столицата. Андрей Монов бе наръган в гърба с нож близо до “Шератон” и почина на път за болницата.
Галина ГИРГИНОВА

Източник:Агенция “Фокус”


А сега на къде ?




Гласувай:
0



1. анонимен - Преживявам смъртта на това момче, ...
05.01.2008 12:59
Преживявам смъртта на това момче,като че винаги съм го познавала,като че ли съм загубила приятел!Безумие е ,че е възможно да излезеш на дискотека и никога повече да не се прибереш вкъщи.Този свят е опръскал всички ни с лепкава,гадна кал.А на нас сякаш ни е добре-лежим си в мръсотията като едни чифтокопитни животни и като се случи нещо подобно,само поклащаме глава и се обръщаме на другата страна.Аз вярвам,че Андрей се е научил да ходи по водата,да не гази и той в тая кал.
цитирай
2. sturmbolg - Безумие е че този психопат се е ра...
05.01.2008 17:31
Безумие е че този психопат се е разхождал свободно по столицата ни ( не че малко утрепки се разхождат там ) . Още по-голямо безумие е тоза , че този номер го прави за втори път (http://bg.altermedia.info/?p=246 ) . Безумие е че се позволява на надрусани анти"фашисти" да си правят каквото им е кеф.
цитирай
3. анонимен - Zornica
07.01.2008 23:58
Andrej Monow be6e strahotno mom4e i ne e za viarvane 4e prodyljavam da 4eta mnenia na hora,koito za6titavat ubietsa,a vinagi sym viarvala v syvestta na bylgarite.Ne dopuskaite podobna gre6ka,tova mom4e zaslujava da po4iva v mir.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmbolg
Категория: Технологии
Прочетен: 2494688
Постинги: 94
Коментари: 672
Гласове: 1429
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031