Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2007 14:39 - Станков и Паси взели подкуп от Либия
Автор: sturmbolg Категория: Технологии   
Прочетен: 3793 Коментари: 8 Гласове:
0



Имам информация, че Антон Станков и Соломон Паси са взели подкуп от либийското правителство, за да забавят делото срещу българските медици по всякакъв възможен начин. Това съобщи съпругът на Валя Червеняшка - Емил Узунов, пред Дарик радио на Коледа. Той уточни, че е получил информацията при последното му ходене в Либия през 2002 година от основния мъчител на сестрите - Джума Мишари. На срещата са били само двамата, а Мишари разказал на Узунов, че адвокат Осман Бизанти е присъствал на първоначалните изтезания. "Сестрите рано или късно може да си спомнят за това", каза съпругът на Червеняшка.

Вчера Узунов бе категоричен, че политиците, които са лъгали осем години са "Соломон Паси, Антон Станков, един президент - Петър Стоянов, един външен министър – Надежда Михайлова, сегашното правителство и сегашният президент - Георги Първанов, който пет години не си помръдна пръста да направи нищо". Защо след осем години ще образуват дело срещу мъчителите, къде бяха осем години, а след толкова време ефектът не е същият, попита Узунов.

Ден по-рано в декларация Узунов заяви, че се отказва от договора за правна защита и съдействие, сключен между съпругата му и адвокатите Осман Бизанти, Пламен Ялнъзов и Хари Харалампиев. Узунов обясни, че се отказва от тези адвокати, тъй като нямал доверие в българските политици. "След 8 години нямам грам доверие на тези, които ни лъжеха", каза той. "И тъй като вече нямам никакво доверие в мръсната българска държава, отстранявам тези адвокати-фигуранти като вредни, като послушници на Антон Станков и Соломон Паси, които са още членове на оная нещастна комисия на правосъдното министерство", добави Узунов.

Съпругът на Червеняшка обясни, че е дал пълномощно на адвокат Владимир Шейтанов и настоява за финансова помощ от българското правителство за завеждане на дело в чужбина. "Адвокат Шейтанов беше отзован след поредната манипулация на Антон Станков и Соломон Паси. Беше заявено от Антон Станков навремето, че спира парите на адвокат Шейтанов и хората бяха манипулирани в затвора и те се отказаха от услугите му", добави Узунов.

Той каа още, че очаква Валя Червеняшка да се противопостави на отстраняването на адвокат Ялнъзов и останалата защита, тъй като е била манипулирана от "мръсните български политици". Според него, след прекараните осем години в затвора, неговата съпруга не е в състояние да взима сама решения.

"Когато в миналото започвах да говоря за дело срещу мъчителите, при всички такива случаи ми пращаха хора от НСБОП от София и от Враца, придружавани от директора на полицията в Бяла Слатина, които ме заплашваха да не говоря за това нещо, защото така се нарушавала националната сигурност", каза още Узунов. Той уточни, че очаква посланикът ни в Либия или някой друг да отиде при Валя и да я разубеждава да не се съгласява с новата защита.

По-рано днес в предаването "Тази сутрин" на бТВ арабистът Киряк Цонев заяви, че не трябва да се избързва с някои изявления на българските политици относно присъдите в Либия. Според него смъртните присъди имат за цел да скрият истината за проблемите на здравеопазването в Джамахирията, което би засегнало много от елита в северноафриканската страна. Киряк Цонев заяви, че е възможно делото срещу българските медици да бъде използвано за евентуален пазарлък по въпроса с “Локърби”.

Той бе категоричен, че страната ни не е използвала достатъчно настъпателно силните си страни, с които би могла да разреши проблема. Арабистът допълни, че ултимативният тон от страна на България е бил задължителен, още повече когато сме пред прага на пълноправното членство в ЕС, защото тогава Либия би съдила не само българи, но и европейци. Според Киряк Цонев трябва да се направи опит да се притисне Либия делото да бъде водено в друга арабска държава - на неутрална територия, за да бъде наистина безпристрастно.

От своя страна сегашният адвокат на медиците Хари Харалампиев уточни, че присъдите трябва да бъдат обжалвани пред Върховния касационен съд, който може или да потвърди смъртните присъди, или да ги отхвърли. Той допълни, че не би трябвало да се допускат нови доказателства и доказателствени средства пред този Върховен касационен съд. Хари Харалампиев бе категоричен, че дело срещу мъчителите на българските медицински сестри, организирано в България, би имало само емоционален характер и реално не би било от полза.

Междувременно италианските медии разпространиха информацията, че в телефонен разговор Муамар Кадафи е уверил италианския премиер Романо Проди за пълното спазване на либийските закони по делото срещу българките. Медиите допълват, че Кадафи се е обадил на Проди и двамата са провели продължителен разговор, който е определен от италианския премиер като ползотворен и сърдечен. Освен въпроса за смъртните присъди срещу петте български медицински сестри и палестинския лекар, двамата са разговаряли и за обстановката в Близкия Изток и конфликта между Сомалия и Етиопия.

Източник: "Епохални Времена"


Тагове:   подкуп,


Гласувай:
0



1. comfy - Приятелю!!!!
15.04.2007 15:08
Много си ценен с твоите постове - продължавай!!!

Благодаря ти за актуалността им!

Специални поздрави от мен! :)
цитирай
2. sturmbolg - Благодаря ! Надявам се повече хора ...
15.04.2007 15:15
Благодаря ! Надявам се повече хора да си отворят очите и на следващите избори вместо по навик да гласуват за червени или сини малко да се замислят , защото от това страдаме ние българските граждани ! Стига политически терор , време е ние българските граждани да им потърсим сметка за геноцида извършван върху близките ни !
цитирай
3. comfy - Съгласен съм!
15.04.2007 15:47
За съжаление, българинът не решава проблемите си с избори....:(((
цитирай
4. sturmbolg - Това става защото не се гласува за ...
16.04.2007 12:06
Това става защото не се гласува за човек , а за партия :/
цитирай
5. анонимен - Бре!!!
21.04.2007 23:30
И какво трябва да гласуваме за велики "национални лидери" като Болен ли!!!
цитирай
6. sturmbolg - Ми не гласувай по съвест. Някаде да ...
24.04.2007 12:25
Ми не , гласувай по съвест . Някаде да съм правил реклама на Боян ?Аз лично бих гласувал за него , защото мисля , че в момента е най-достоиния политик (ако въобще може да се каже , че Боян е политик) в България !
цитирай
7. lilac - това си е
26.04.2007 17:52
направо скандално, въпреки че трябваше да ни е ясно отдавна.
цитирай
8. sturmbolg - Докато има чифути и безродници във ...
27.04.2007 11:36
Докато има чифути и безродници във високите етажи на власта нас обикновенните граждани никой няма да ни ебава !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sturmbolg
Категория: Технологии
Прочетен: 2500674
Постинги: 94
Коментари: 672
Гласове: 1429
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930